Търсене
Close this search box.

Дюмортиерит

Дюмортиеритът носи името на френски известен палеонтолог, Йожен Дюмортие. Минералът е разпространен в цял свят и варира в цветове от тъмно лилаво през кралско синьо до зелено, розово и кафяво. Дюмортиерит в кралско сини краски е известен най-вече с хармонизирането на пространството и създаването на спокойствие и баланс у притежателя си. Неговата лечебна сила зарежда и балансира чакрата на третото око и гърлената чакра.
Особено полезен е за хора, които искат да центрират себе си и имат желание да фокусират собствената си умствена сила. Камъкът стимулира правилната комуникация и самоконтрол, особено в провокативни ситуации, когато човек може да бъде провокиран лесно в неправилна посока. Особено ценни качества на синия дюмортиерит са възпитаването и укрепването на собствената воля и дисциплина, на психическите способности, търпението в усвояването на нови знания. Синият дюмортиерит помаха на собственика си да овладее безпричинен гняв, да центрира собствената си сила и да развие качества като методичност и прецизност. Успокояващата сила на камъка го прави в прекрасен талисман за по-нетърпеливи и неспокойни хора. Чудесен помощник е при ученици, студенти, оратори тъй като благоприятства добиването на нови знания и правилното предаване на информация.
Подходящ е да се носи от огнените знаци Овен, Лъв и Стрелец, на земните Козирог, Телец и Дева ще донесе бизнес успехи, на Рибите вдъхновение. Камъкът не се препоръчва да се носи от останалите зодиакални знаци.

Сили:
Интуиция
Самочувствие
Търпение
Самодисциплина
Успокоение

Получавате 15% отстъпка при покупка на три и повече продукта! * Отстъпката не се прилага към продукти от категория злато!