Търсене
Close this search box.

Сапфир

Сапфирът е един от най-мощните скъпоценни камъни във Вселената. От древни времена е използван като защитен амулет срещу зли очи и магии. Маговете използвали сапфира като средство за подобряване на способностите си и насочване на психичните си сили. Алхимиците свързват минерала с елемента Въздух. Камъкът е силен помощник в процеса на самовглъбяване тъй като концентрира и успокоява мисълта, има способността да ни избавя от вътрешни страхове и тревоги, които предизвикваме сами.
Синият сапфир се свързва с гърлена чакра, което позволява да общуваме по-лесно, да обработваме и предаваме по-свободно и правилно информацията, с която боравим.
В Древна Гърция сапфирът е асоцииран с Аполон и оракулите на Делфи.
Камъкът е и един от най-силните талисмани на любовта. Той помага да се запази мира в отношенията, да се съхрани истинската любов и насърчава лоялността, откритостта и разбирателството. Помага на собственика си да постигне желанията си в материален и духовен план, съсредоточавайки мисълта в правилната посока. Изключително силно благоприятства изцелителния процес при емоционални травми, позволявайки ни по-лесно да изкажем болката си и по този начин да се освободим от болезнено минало, което е спънка в пътя ни напред.
Сапфирът е най-мощният талисман за усилване на психичните сили, за любов, за отбранителна сила и пари.

Сили:
Психическа сила
Любов
Пари
Целеустременост
Успех

Получавате 15% отстъпка при покупка на три и повече продукта! * Отстъпката не се прилага към продукти от категория злато!